Reglarea emoţională la copii

emotii

Capacitatea unui copil de a-şi creşte abilitatea de „reglare” a emoțiilor, de a le exprima într-un mod constructiv, mai degrabă decât impulsiv sau dăunător, reprezintă un factor critic în dezvoltarea sa psihoemoţională.

Reglarea emoțională este mult mai mult decât un management al furiei… înseamnă a fi capabil să gândească constructiv despre cum să facă față emoţiilor.

Un copil căruia i-au fost înţelese, respectate, acceptate şi valorizate emoţiile, va resimţi mai puţin dureros dezamăgirea şi frustrarea (mai puţin „catastrofice”), va deveni mai puţin insistent în pretenţii, în revendicări şi mult mai flexibil în căutarea unor soluţii pentru problemele sale.

Vă invit să urmăriţi un scurt video în care părinţii au surprins reacţiile micuţilor la aflarea veştii că le-au fost mâncate dulciurile pe care ei le-au strâns la sărbătoarea Haloween-ului.
Reacţiile comportamentale ale câtorva dintre copii arată cât de bine au reuşit părinţii să îi ajute să îşi dezvolte abilitatea de reglare şi gestionare a emoţiilor.

Lasă un comentariu